#16 Honey Let’s Make Money

Nyt lähdetään sienimetsään. Annan sinulle kaksi ämpäriä. Toinen on huonoja, mätiä, madonsyömiä sieniä varten ja toinen on putipuhtaita ja täydellisiä sieniä varten. Kumpi ämpäri täyttyy nopeammin?

Maailmassa on paljon mielipiteitä ja neuvoja, jotka ovat yhtä hyödyllisiä sinulle kuin huonot sienet ruuanlaittoon.

Tämä ajatus syntyi minulle erään henkilön kertomasta. Hän sanoi valmistelleensa innolla uutta ja perinteestä poikkeavaa palvelua, kunnes hänen intonsa oli lytännyt muutama kollega. He itse eivät olleet kokeilleet mitään vastaavaa, mutta sattuivat ”tietämään” rutkasti syitä miksi homma ei toimisi. Nämä neuvot ja mielipiteet tulivat pelon kautta.

Aiempaan kysymykseen vastaus on: se ämpäri, johon sinä laitat sieniä.

Älä kerää ankeita mielipiteitä ja näkemyksiä itsellesi, kun on kyse S I N U N elämästäsi ja tavoitteistasi. Jos kaipaat neuvoja kysy niitä ihmisiltä, jotka ovat saavuttaneet jotain, mitä sinä haluat saavuttaa. Jos kaipaat tsemppiä ja tukea, ympäröi itsesi positiivisilla, innokkailla ja avoimilla ihmisillä.
Mieti aina tarkasti annatko jonkun mielipiteen tai neuvon istua itseesi ja tilanteeseesi. Vaikka neuvo tulisi kokemuksesta tai luotettavalta taholta, se ei silti automaattisesti päde sinuun.

Et tietenkään voi aina valita missä seurassa olet ja mitä kuulet. Jos jokainen kommentti uppoaa sinuun ja vaikuttaa käytökseesi, on syytä katsoa peiliin ja muistuttaa itseä: ”minä olen oman elämäni ohjaksissa”.

Honey Let's Make Money etkotJaa: