#17 Honey Let’s Make Money

Luo omat rituaalit. Käytin tarkoituksella hieman mystiikan puolelle kallistuvaa sanaa, enkä esim. arkisia tavat tai työkalut. Minua auttaa solmutilanteessa rituaali sulkea silmät ja keskittyä hengitykseeni. Minua motivoi T I E T O, että maailma on kirjaimellisesti paljon ihmeellisempi kuin minä tiedän ja "ongelmani" ei ole välttämättä edes ongelma.

Ajattele esimerkiksi, että kaikki materiaali koostuu atomeista, joka oli kauan pienin tunnettu hiukkanen. Luultiin löytävämme se pieni kiinteä aine josta kaikki suurempi aine muodostuu. Sitten tiedettiin, että atomit koostuvat pienemmistä hiukkasista. Genevessä sijaitsee Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN, jossa näitä pieninpiäkin hiukkasia törmäytetään yhteen ja saadaan yhä vain hajoamaan pienempiin osiin.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kiinteää, yksinkertaista, tuttua ja turvallista ainetta ei ole. Hiukkaset eivät ole edes kosketuksissa toisiinsa vierivieressä, luoden jotain järkeenkäypää hiukkasmattoa, josta kaikki koostuisi.

Meillä on kokemus kiinteästä aineesta, mutta se perustuu aina vain pienempien hiukkasten välillä vallitsevaan energiaan, jonka aivomme tulkitsee kiinteäksi aineeksi. Kuin avaruus ja planeetat ympärillämme, myös hiukkasten sisältä löytyy avaruutta ja pienempiä hiukkasia, jotka ovat vuorovaikutuksessa keskenään koskematta toisiinsa.

Menikö yliluonnolliseksi, yli hilseen, käsittämätöntä, wtf? HYVÄ sellaisessa maailmassa me elämme. Siinä maailmassa on ihan ok ajatella vähän pintaa syvemmälle ja miettiä omia rajoja tai niiden illuusiota.

Honey Let's Make Money etkotJaa: