#19 Honey Let’s Make Money

Hyviä asioita on tapahtunut, kun olen kuunnellut itseäni. Muistan ajatelleeni usein elämäni aikana: "äsh, tästä lähin muistan taas kuunnella itseäni" tai "olisinpa kuunnellut itseäni". Tunnistatko nämä ajatukset?

Me olemme oman elämämme parhaita asiantuntijoita. On hyvä kuunnella neuvoja ja ohjeita, mutta niitä ei pidä noudattaa tai laittaa toteutukseen ilman omaa sisäistä hyväksyntää ja tunnetta.

Steve Jobsin eräs puhe jäi vahvasti mieleeni, sen sanoma on meille kaikille tuttu. Hän kertoi, ettei koskaan olisi osannut suunnitella polkuaan etukäteen. Hän on aina kuunnellut sisintään, vaikka se oli paikoin esim. vanhempien ja yhteiskunnan odotusten vastaista. Pisteet tekojemme ja seurausten välillä osaa yhdistää vasta jälkikäteen.

Jobs esimerkiksi meni kalligrafian kurssille yliopistossa, vaikka se ei liittynyt mitenkään hänen varsinaisiin opintoihinsa tai edes suunnitelmiinsa. Se kiehtoi ja kutsui häntä. Jobs osasi jälkikäteen sanoa, miten tuo kurssi vaikutti hänen (ja meidän kaikkien, kiitos vain) tulevaisuuteen. Hän halusi eri kirjasintyylejä luomaansa tietokoneen käyttöjärjestelmään. Windows seurasi pian perästä ja teki saman.

Kuuntele sinun päähän pistojasi, seuraa niitä! Ole uskollinen itsellesi ja anna sinun ohjata sinua syvemmin kuin osaat järkeillä.

Honey Let's Make Money etkotJaa: