#21 Honey Let’s Make Money

Yksi parhaista asioista, jonka otin mukaan yrittämiseeni oli ajatus: "work smarter, not harder", eli pyrin kehittämään tekemistäni jatkuvasti fiksumpaan suuntaan sen sijaan, että yrittäisin kovempaa sen parissa mikä ei toimi.

Kysy itseltäsi mikä tuo kaikessa tekemisessäsi parhaita lopputuloksia. Minkä parissa sinulla on paras olo ja mikä sujuu parhaiten, missä koet saavasi itsellesi oikeassa suhteessa siihen mitä annat? Sitten yksinkertaisesti tee sitä enemmän, oma olosi tärkeimpänä mittarina.

Itse olen tehnyt tätä ja jostain luopuminen ei olekkaan kaatanut yhtään mitään, minulle on tullut jopa voimaantunut olo siitä, että kuuntelen itseäni ja teen rohkeasti sen mukaan. Kun tarjoan vähemmän ja parempaa, tulen paremmaksi ja paremmaksi kapeammalla sektorilla. Kun taas tulen paremmaksi ja paremmaksi kapeammalla sekrotilla, minusta tulee asiantuntija. Silloin on perusteltua nostaa hintoja, sitä kautta keksii myös uusia palveluita.

Liikevaihtoni on parantunut jatkuvasti, kun olen keskittynyt "parhaisiin" asiakkuuksiin ja poistanut nihkeitä palveluitani. Sanotaan, että 20% asiakkaistasi tuo 80% tuloksistasi. Määrittele nuo 20% asiakkaistasi ja palveluistasi. Määrittele myös mitä ovat ne tuotteet / palvelut, joita nuo 20% käyttävät.

Määrittele toinen ääripää, ketkä vievät aikaasi tuomatta mitään ja vastaa itsellesi miksi näin on? Miksi aikasi on vietävissä? Täytyykö sinun poistaa tai muuttaa jotain, määritellä tarkemmat rajat? Laittaa hintalappu johonkin, jota huomaat tekeväsi jatkuvasti veloituksetta.

Jos olet palkkasuhteessa voit määritellä omaa ajankäyttöäsi. Missä olet parhaimmillasi tunnet täyttäväsi paikkasi ja oman tärkeytesi parhaiten? Onko vastuullasi jotain, joka tuntuu sinusta täysin hullulta? Puutu asiaan kehitysmielessä, se on myös työnantajasi etu.

Honey Let's Make Money etkotJaa: