#22 Honey Let’s Make Money

Oletko koskaan miettinyt miksi raha on olemassa? Ennen rahaa palvelut ja tuotteet vaihtuivat keskenään yhteisössä ja koko yhteisö selvisi niin. Sitten alettiin käyttää esim. oravannahkoja kaupantekovälineenä, jos ei ollut sopivaa omaa tuotetta tai palvelua mitä vaihtaa. Pikkuhiljaa vaihdettavat hyödykkeet vaihtuivat rahaan yhteisöjen monimutkaistuessa.

Yksinkertaistan rajusti, koska tämä ei ole oppitunti rahan historiasta, vaan ajatus siitä miksi meillä on rahaa. Sillä on tarkoitus pyörittää yhteisöä. Yhteisö on vain nykyisin hyvin laaja ja monimutkainen. Rahan tarkoitus on meidän yhteinen selviytyminen keksityllä menetelmällä, raha ei lopu maailmasta. Sinä ostat minulta palvelua ja minä ostan sinulta palvelua, jotkut tuottavat palveluita puolestamme tai osallistuvat prosessiin työntekijöinä. Kaikkia ei tarvita enää tuottamaan vain ruokaa tai muita elämän kannalta pakollisia hyödykkeitä, mutta muunkin kuin pakollisten hyödykkeiden ostaminen on meille kaikille tärkeää.

Olemme tulleet niin kauas alkuperäisestä ajatuksesta, miksi rahaa ylipäätään on olemassa, että unohdamme kyseessä olevan yhteisön selviämisestä. Jos panttaamme rahaa tai palveluiden hankkimista, rahan KIERRÄTTÄMISTÄ, heikennämme yhteisömme selviytymiskeinoja ja siten omaa talouttamme. Me olemme yhdessä todella suuri, saman perheen talous. Huolehtikaamme toisistamme, myös kuluttamisella. Mitä enemmän rahaa on vastuullisissa käsissä, sitä parempiin asioihin raha voidaan ohjata kiertämään.

Honey Let's Make Money etkotJaa: