#6 Honey Let’s Make Money

Mitäs sitten kun iskee jumi? Se tulee kaikille ja väistämättä. Sen intensiivisyys vaihtelee kevyestä tehottomuudesta ja väsymyksestä totaaliseen itku-potku-raivariin ja mihin ikinä, te tiedätte tämän.

Helppous, sujuvuus, flow tuntuu olevan kateissa. Kyseenalaistan tekemiseni, itseni, maailman, taitoni.

Ei hätää, osasin odottaa tätä. Se tulee aina yhtä varmasti kuin yö päivän jälkeen. Kuinka unelmia, haaveita, tavoitteita pidetään yllä kun tekisi mieli vain luovuttaa ja "realismi" tuntuu musertavan alleen?

Itse sain tähän parhaan opetuksen lomamatkalla Kreikassa vesihiihto-opettajalta. Pakko sanoa, että minusta on mahtavaa ettei koskaan tiedä kuka ja missä sinulle lataa suurimpia opetuksia elämääsi. Sellainen isomahainen, vanhempi, harmaantunut herra piti perus turistikohteen vesilelupaikkaa rannassa. Hän ei näyttänyt välttämättä itse paljoa vetten päällä liihotelleen, mutta jestas hän olikin taitava opettaja…

Kun en päässyt vedestä ylös vaikka kuinka koitin ponnistella ja voimani alkoivat hiipua nopeasti muutaman yrityksen jälkeen. Hän tuli noukkimaan minut veneen viereen ja antoi minulle ohjeen, joka tulee mieleeni aina heikkoina hetkinä: ”Älä yritä ponnistaa jaloillasi valtamerta vastaan, se on hyvin suuri ja tulet aina häviämään. Keskity ainoastaan omaan kehoosi ja asentoosi, pidä paketti kasassa. Vasta kun tunnet nostetta jalkojesi alla, nouset ylös kevyesti.”

Älä luovu koskaan päämäärästäsi vaikka tunnet valtameren painon. Keskity pitämään itsesi mahdollisimman hyvin kasassa, sillä se hetki tulee, kun tunnet nostetta jalkojesi alla ja on kevyempi nousta ylös.

P.S. Jos joku jäi miettimään, pääsin tuon ohjeen jälkeen myös laudalla ylös vedestä.

Honey Let's Make Money etkotJaa: