#8 Honey Let’s Make Money

Totuus on, että mikään ei muutu, jos mitään ei muuta. Toinen totuus on, että asioita joihin voit elämässäsi vaikuttaa on rajallinen määrä. Nämä lähtökohdat täytyy tiedostaa, jos haluaa jonkin muuttuvan.

Itse tunsin olevani tilanteessa johon halusin radikaalia muutosta seitsemän vuotta sitten. Kävin palkkatyössä isäni yrityksessä, olin sinkku ja elämässäni tuntui olevan vain työn ja kodin välillä kulkeminen. Silloisessa Mikkelissä ainoa paikka, jossa oli klo 18 jälkeenkin ihmisiä viikolla, oli Prisma. (Kyllä, kolusin joka kahvilan ja ravintolan.)

Kaipasin ihmisiä ympärilleni, kaipasin elämän sykettä ympärilleni, halusin työn, jota voisin tehdä mistä tahansa. Halusin nähdä muutakin maailmaa. Tunsin oloni lopulta niin ahdistuneeksi, että päätin toimia. Päätin, että alan vaikuttaa sellaisiin asioihin joihin voisin vaikuttaa, enkä vain haikailla toisenlaista elämää.

Mikä on sellaista johon voit itse vaikuttaa, vaikka tuntisit olevasi kuinka jumissa tahansa elämässäsi?

Aloin kävellä töihin eri reittejä kuin normaalisti, mitä oudompi reitti, sen parempi. Aloin kävellä kauppahallin läpi. Sieltä alkoi tarttumaan mukaani tuoreita herkullisia raaka-aineita. Päätin alkaa hymyilemään ihmisille kadulla. Päätin alkaa vastaamaan jokaiseen (turvalliseen) kutsuun ja ehdotukseen myöntävästi, pysäytin itseni tietoisesti jos jokin tekosyy alkoi hiipiä mieleeni. Aloin pestä hampaita vasemmalla kädellä oikean sijaan. Aloin tanssimaan reggaeta ennen töihin lähtöä. Keskityin todella ja tietoisesti poikkeamaan rutiineista ja toimimaan eritavalla, koska tapamme määrittelevät elämämme.

Tämä todella alkoi muuttaa elämääni näkyvästi, nopeasti ja merkittävästi. Nyt jälkikäteen osaan sanoa, että se nytkäytti minut liikkeelle kohti unelmiani.

Honey Let's Make Money etkotJaa: