CDM DESIGN OPPIMISYMPÄRISTÖILLE

Osallisuutta ja hyvinvoivia oppimisympäristöjä

Suunnittelupalvelumme oppimisympäristöille

Koulusuunnittelun lähtökohtana toimii pedagoginen suunnitelma. Osallistamme kaikki käyttäjät ideoimaan ja vaikuttamaan siihen, minkälaisessa ympäristössä oppiminen tapahtuu. Apuna käytämme kehittämäämme digitaalista osallisuusratkaisua. Esimerkiksi yhteisopettajuutta voi tukea tilasuunnittelun avulla ja luonnollista vuorovaikutusta kalustesuunnittelulla. Teemme tiloja, jotka tukevat oppimista!

Takana yli 20 onnistunutta koulumuutosta!

Lapin yliopiston harjoittelukoulu

ROVANIEMI Lapin yliopiston harjoittelukoulu Rovaniemellä vastaa perusopetuksen järjestämisestä, opettajankoulutuksesta ja opettajien täydennyskoulutuksesta. Lisäksi koulu toimii verkostoituneesti Suomen harjoittelukoulujen tutkimus-, kokeilu- ja kehittämistoiminnassa.

tutustu »

Koskenkylän koulu

LOVIISA Koskenkylän koulussa toimii esiopetus ja perusopetuksen alaluokat 1. – 6. Suunniteltavaa pinta-alaa koulussa on noin 3 600 neliömetriä. Suunnittelun lähtökohtana oli

tutustu »

Obs de Zwaluw -koulu

MARKELO, HOLLANTI Obs de Zwaluw -alakoulussa opiskelee 4 – 12 -vuotiaita lapsia. Koulun pinta-ala on noin 1000 neliömetriä. Lähtökohtana tilojen suunnittelulle oli

tutustu »

Suunnitteluprojektin vaiheet

Suunnittelu

Suunnittelumme pohjautuu asiakkaan toiminnan ja tahtotilan ymmärtämiseen sekä brändiin. Etsimme ratkaisuja, jotka vastaavat asiakkaan tarpeeseen ja ylittävät odotukset.

Suunnitteluun kuuluvat tilan jakaminen toimintoihin, väri- ja materiaalivalinnat sekä kaluste-, tekstiili- ja valaistussuunnittelu. Huomioimme tilojen toiminnallisuuden, esteettömyyden ja puhtaana pitämisen. Teemme tiloja, jotka muuntuvat helposti käyttäjien erilaisiin tarpeisiin ja ovat näin pitkäikäisiä. Esimerkiksi koulussa verhoilujen tulee olla erittäin kestäviä, ja liiketilasuunnittelussa tarvitaan tuottavaa tilankäyttöä.

Huomioimme toimintamme vaikutukset ympäristöön jokaisessa projektissamme. Pyrimme käyttämään ympäristöystävällisiä materiaaleja ja tuotteita. Käytämme olemassaolevia kalusteita mahdollisimman paljon ja uusissa hankinnoissa kartoitamme aina mahdollisuuden kierrätystuotteiden käyttöön.

Luomme suunnittelulla tilaan energiaa, joka tuntuu.

Projektinhallinta

Kun asiakas ostaa meiltä projektinhallinnan, hän luottaa kokonaisuuden käsiimme. Toimitamme asiakkaalle aina parhaat ja sopivimmat vaihtoehdot. Luottamus on avainsana.

Projekti alkaa, kun suunnittelu on hyväksytty. Muutamme valinnat budjetiksi ja laadimme projektille aikataulun. Vastaamme niiden toteutumisesta. Osallistumme työmaakokouksiin ja hoidamme yhteydet rakennuttajaan ja muihin suunnittelijoihin kuten arkkitehtiin sekä LVI- ja sähkösuunnittelijoihin. Hoidamme kilpailutuksen, tilaukset ja tuotteiden vastaanottotarkistuksen. Johdamme työtä asiakkaan kohteessa ja koordinoimme muutot.

Kannamme vastuun koko toteutuksesta, jotta asiakas voi keskittyä omaan toimintaansa.

Kalustesuunnittelu

Suunnittelemme kalusteita projekteihimme silloin, kun valmiskalusteista ei löydy sopivaa tai samalla hinnalla saa paremman mittatilauskalusteen. Suunnittelemme sitä, mitä asiakas tarvitsee — portaita, pöytiä, istuimia, saarekkeita. Huomioimme suunnittelussamme kestävän kehityksen periaatteet ja pyrimme muokkaamaan olemassa olevia kalusteita uuteen ilmeeseen aina, kun se on mahdollista.