Visma Payments Oy

LAPPEENRANTA

Visma Payments Oy on maksupalvelun tarjoaja, joka vastaa tuhansien erikokoisten suomalaisten asiakkaiden verkkomaksuliikenteestä. Yhtiö kuuluu kansainväliseen Visma-konserniin, ja sen toiminta on finanssivalvonnan alaista. Yrityskaupan myötä yhtiö muutti uusiin, noin 100 neliön toimitiloihin. Uusien tilojen haasteena oli ahtaus. Sijainti oli kuitenkin niin erinomainen, että työntekijät halusivat muuttaa siihen. Tämä ohjasi paljon myös tilojen suunnittelua. Lattiat ja kalusteet tuli suunnitella niin, että ne voi ottaa mukaan ja niitä saa tilattua lisää, jos muutto isompiin tiloihin tulee pian. 

Tietotyötä tekevät tiimiläiset työskentelevät pääsääntöisesti toimistolla, sillä työ vaatii paljon ongelmanratkaisua ja siihen liittyy tiettyjä toimilupa- ja tietoturvavaatimuksia. Lisäksi monet isot näytöt vaativat hyvät työskentelytilat. Tila suunniteltiin vahvasti tiimin toiveiden mukaan. Käyttäjät olivat mukana projektissa alusta asti, ja ovat erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Toimistosta haluttiin kodinomainen, jotta siellä olisi kiva viettää aikaa. Ajatuksena “home away from home” kuvaa lähtökohtaa hyvin.

Vaikka tila oli uusi, siellä uusittiin kaikki – seinät, lattiat, kalusteet, valaistus. CDM teki pari erilaista mood boardia, joista tiimi valitsi toisen. Sen pohjalta CDM teki suunnitelman, jota tiimi sai vielä kommentoida. CDM vastasi suunnittelun lisäksi kokonaisvaltaisesta projektinhallinnasta eli budjetoinnista, kalusteiden kilpailutuksesta, hankinnasta, remontin valvonnasta ja aikataulutuksesta aina muuttoon asti.

“Yhteistyö CDM:n kanssa oli virtaviivaista, helppoa ja nopeaa. Aikataulu oli tiukka, ja siinä pysyttiin. Jos alihankkijoiden kanssa oli haasteita, niistä ei tarvinnut meidän murehtia. CDM hoiti kaiken, mikä oli todella kiva. Luotin CDM:ään täysin. He huomioivat hyvin henkilöstön toiveet, ja tilasta tuli henkilöstön näköinen. CDM hoiti homman aivan loppuun asti niin, että jääkaapista löytyi juomat valmiina, kun muutimme sisään.”

Terhi Karasjärvi, toimitusjohtaja
Visma Payments Oy