Assi Group Oy

LAPPEENRANTA

Assi Groupin Vapaudenaukio on täyden palvelun toimistotalot Lappeenrannan ydinkeskustassa. 14 000 neliön nykyaikaisissa tiloissa toimii yli 60 asiakasyritystä. Pääaulan tilat uusittiin, kun matalasta ja pimeästä aulasta haluttiin avaramman ja valoisamman oloinen. Muutoskonaisuuteen kuului tuloaulan lisäksi vastaanottohenkilökunnan työtila, takatyötila, käytävien seinät ja postihuone. Suuri muutos saatiin siis aikaan vain pintoja, ilmettä, valaistusta ja varustelua muuttamalla. Tilojen kokoa ei muutettu, eikä seiniä siirretty. Samassa yhteydessä myös yhtä Vapaudenaukion pienemmistä sisääntuloauloista sisustettiin uudelleen.

CDM vastasi muutoksen suunnittelusta: väreistä, valaistuksesta, materiaaleista ja kalusteista sekä projektinhallinnasta. Projekti kesti kaikkiaan neljä kuukautta, ja se toteutettiin hiljaisempaan kesäaikaan. Aulatilat olivat käytössä koko muutoksen ajan, joten erityisjärjestelyjä ja joustavuutta tarvittiin.

Suunnittelun lähtökohtana oli asiakkaan toive saada inhimillisen ja läheisen tunteen antava tuloaula. Tilasta ei haluttu perinteistä business parkkimaisen prameaa sisääntuloa, vaan lappeenrantalainen tapa toivottaa vieraat tervetulleiksi.

“CDM:lle lämmin kiitos. Heidän kanssaan on todella helppo tehdä yhteistyötä. Jo ensimmäiset ehdotukset olivat niin hyviä, ettei niitä juurikaan tarvinnut muokata. Esimerkiksi seinien sävyistä saimme muutamia vaihtoehtoja, joista oli helppo valita. Aula on nyt hieno käyntikortti asiakkaillemme ja vieraillemme.”

Markku Hokkanen 
johtaja, kiinteistöliiketoiminnat
Assi Group Oy